ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ

Πρασόρυζο: Υλικά για 4 μερίδες

  • 2 πράσα μεγάλα, μόνο το λευκό μέρος, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα, σοτάρουμε τα πράσα στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  3. Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό (ή ζωμό), αλάτι και πιπέρι.
  4. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
  5. Στο τέλος, στύβουμε το λεμόνι, προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.
  6. Σερβίρουμε ζεστό.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα πρασόρυζο 300 γρ. 

Ενέργεια: 400 (kcal)
Υδατάνθρακες: 60 γρ.
Πρωτεΐνη: 5 γρ.
Λιπαρά: 15 γρ.