ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΟΥΠΑ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Ρεβίθια σούπα στην χύτρα: Υλικά για 4 μερίδες

  • 500 γρ. ρεβίθια ξερά
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, χοντροκομμένο

  • 1 καρότο μέτριο, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • ½ κ.γ. κύμινο και ½ κ.γ. κάρυ
  • 1,5 λίτρο Νερό

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Την επόμενη μέρα, τα βράζουμε στη χύτρα για 20 λεπτά
  3. Σε ένα τηγάνι, σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο στο ελαιόλαδο για 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Αν χρειάζεται, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.
  5. Συνεχίζουμε το βράσιμο στη χύτρα για άλλα 5 λεπτά .
  6. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα ρεβίθια σούπα στην χύτρα 500 γρ. 

Ενέργεια: 350 (kcal)
Υδατάνθρακες: 38  γρ.
Πρωτεΐνη: 12 γρ.
Λιπαρά: 17 γρ.