ΡΙΖΟΤΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Ριζότο λαχανικών: Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 φλιτζάνι ρύζι για ριζότο (αρμπόριο ή καρναρόλι)
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα λαχανικά (π.χ., κολοκυθάκι, πιπεριά, καρότο)
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε πλατιά κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να γίνει διάφανο.
  3. Ρίχνουμε μια κουτάλα ζεστό ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.
  4. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τον ζωμό μια κουτάλα τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το ρύζι να γίνει κρεμώδες και al dente (περίπου 18-20 λεπτά).
  5. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά στα τελευταία 5 λεπτά μαγειρέματος.
  6. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Σερβίρουμε ζεστό.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα ριζότο λαχανικών 250 γρ. 

Ενέργεια: 300 (kcal)
Υδατάνθρακες: 40 γρ.
Πρωτεΐνη: 5 γρ.
Λιπαρά: 15 γρ.