ΡΥΖΙ ΣΠΥΡΩΤΟ

Ρύζι σπυρωτό: Υλικά για 3 μερίδες

  • 1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι (μπασμάτι ή μακρύκοκκο)
  • 2 φλιτζάνια νερό (ή ζωμό)
  • 15 γρ. ελαιόλαδο (ή βούτυρο)
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  3. Ρίχνουμε το νερό (ή τον ζωμό), το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Αφήνουμε να πάρει βράση, μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλότερο, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό. Μην ανακατεύετε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  5. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σκεπασμένο για 5 λεπτά ακόμα πριν το σερβίρουμε. Ανακατεύουμε απαλά με ένα πιρούνι για να αφρατέψει.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα ρύζι σπυρωτό 250 γρ. 

Ενέργεια: 350 (kcal)
Υδατάνθρακες: 61 γρ.
Πρωτεΐνη: 5 γρ.
Λιπαρά: 10 γρ.