ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ

Σουτζουκάκια: Υλικά για 4 μερίδες 

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι
  • 60 γρ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, το σκόρδο, το κύμινο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  2. Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια.
  3. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  4. Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
  5. Σερβίρουμε ζεστά με σάλτσα ντομάτας ή γιαούρτι.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα σουτζουκάκια 150 γρ. 

Ενέργεια: 440 (kcal)
Υδατάνθρακες: 0 γρ.
Πρωτεΐνη: 45 γρ.
Λιπαρά: 27 γρ.