ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

Σπανακόρυζο: Υλικά για 4 μερίδες

  • 500 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι για σπανακόρυζο (ή καρολίνα)

  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
  3. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  4. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό (ή ζωμό), αλάτι και πιπέρι.
  5. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
  6. Στο τέλος, στύβουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ζεστό.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα σπανακόρυζο 350  γρ. 

Ενέργεια: 370 (kcal)
Υδατάνθρακες: 54  γρ.
Πρωτεΐνη: 7,5 γρ.
Λιπαρά: 15 γρ.