ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΟΣΠΡΙΩΝ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

Ζυμαρικά οσπρίων με σάλτσα ντομάτας και σκόρδο: Υλικά για μερίδες

  • 250 γρ. ζυμαρικά οσπρίων
  • 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  4. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
  5. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα ζυμαρικά οσπρίων με σάλτσα ντομάτας και σκόρδο 250 γρ. 

Ενέργεια: 270 (kcal)
Υδατάνθρακες: 40  γρ.
Πρωτεΐνη: 13 γρ.
Λιπαρά: 8,5 γρ.