Γνωρίστε τον Στυλιανό Κάρλο
Ο Στυλιανός Κάρλος, σπούδασε στο τμήμα διατροφής και διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του αποκτώντας την ειδικότητα του μάγειρα.
- Πραγματοποιεί σεμινάρια διατροφής για φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις (Διατροφή στην εγκυμοσύνη, βρεφική διατροφή, διατροφή και διαβήτης κ.α.)
- Σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες.
- Διδάσκει στα Δ.Ι.Ε.Κ μαθήματα διαιτολογία, αθλητικές διατροφής και μαγειρικής.
- Οργανώνει ομάδες διατροφικής αγωγής, ομιλίες και σεμινάρια σε παιδιά, γονείς, αθλητές και όλους όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την υγιεινή διατροφή και την υγιεινή μαγειρική.
- Δημιουργεί διατροφικές ετικέτες τροφίμων και πρωτότυπους θερμίδο-δοσομετρητές
Εκπαίδευση
- Πτυχίο διατροφής και διαιτολογίας, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 2010
- Πιστοποιητικό ειδικότητας Μάγειρα, ΚΕΕΜ Σπάρτης το 2011
- Επιμόρφωση στις Διατροφικές διαταραχές, Πανεπιστήμιο Αιγαίου το 2016
- Επιμόρφωση στην παιδική διατροφή και μαγειρική, Statford university το 2017
- Επιμόρφωση στις συμπεριφορές που προάγουν την υγεία με έμφαση στη διατροφική συμπεριφορά και τη σχολική επίδοση των μαθητών, ΕΕΠΕΚ το 2019
- Επιμόρφωση στα Καινοτόμα προγράμματα αγωγής υγείας, ΕΕΠΕΚ το 2020
Στο διαιτολογικό γραφείο που διατηρεί στη Χίο παρέχει:
Διαιτολογικές Υπηρεσίες:
- Διατροφική αγωγή Ατομική-Ομαδική
- Διαχείριση βάρους
- Διατροφή εγκυμοσύνης – θηλασμού – βρέφους
- Παιδική διατροφή
- Διαιτολογική διαχείριση διατροφικών διαταραχών
- Αθλητική διατροφή – Βελτίωση σύστασης σώματος
- Κλινική διατροφή- Διατροφικές οδηγίες (για παθήσεις όπως Σακχαρώδης Διαβήτης, Υπερλιπιδαιμίες, Μεταβολικό σύνδρομο κ.α.)
- Έλεγχος διατροφικών ελλείψεων (DRIs) με ανάλυση διαιτολογίου
Ανθρωπομετρικές υπηρεσίες:
- Λιπομέτρηση (ΒΙΑ)
- Τμηματική ανάλυση σύστασης σώματος
- Σπλαχνικό – Υποδόριο λίπος
- Δερματοπτυχομετρία
- Σωματομετρία
- Μέτρηση Βασικού μεταβολισμού με εξειδικευμένο εξοπλισμό μέσω της αναπνοής (RMR)
- Υπολογισμός Δεικτών υγείας (Δείκτης Μάζας σώματος, Δείκτης Υποσιστισμού, Δείκτης Σαρκοπενίας, Δείκτης Οιδήματος)
Υπηρεσίες ανάλυσης σύστασης τροφίμων
- Σχεδιασμός μενού παιδικών σταθμών, σχολείων, ιδρυμάτων
- Δημιουργία διατροφικής ετικέτας συσκευασμένων τροφίμων
- Ανάλυση θρεπτικών συστατικών- επισήμανση αλλεργιογόνων μενού (εστιατορίων, μαγειρείων κ.α.)
- Ανάλυση θρεπτικών συστατικών συνταγών (αρτοποιείων, ζαχαροπλαστείων, μονάδων παραγωγής τροφίμων κ.α.)