Ανθρωπομετρικές μετρήσεις

Λιπομέτρηση με αναλυτή σωματικής σύστασης πολλαπλών συχνοτήτων  με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής αγωγιμότητας (ΒΙΑ).

Τμηματική ανάλυση σύστασης σώματος
Η ανάλυση βιοηλεκτρικής αγωγιμότητας οκτώ ηλεκτροδίων δίνει τη δυνατότητα μέτρησης των μυών του κορμού, των άνω και των κα΄τω άκρων. Ταυτόχρονα γίνεται μέτρηση του λιπώδη ιστού συνολικά και τμηματικά (κορμός, ανω και κα΄τω άκρα). Αναλύοντας την σύσταση του σώματος σε λίπος και μυική μάζα (συνολικά και τμηματικά) παρέχονται ακριβείς πληροφορίες για τη φυσική κατάσταση και την πορεία του προγράμματος άσκησης που ακολουθείτε.

Σπλαχνικό – Υποδόριο λίπος
Το σπλαχνικό λίπος είναι σωματικό λίπος που αποθηκεύεται στην περίμετρο της μέσης και περιβάλλει τα ζωτικά όργανα, όπως το πάγκρεας, το συκώτι και το έντερο.
Το υποδόριο λίπος είναι αυτό που βρίσκεται κάτω από το δέρμα και μπορεί να ψηλαφιστεί με το χέρι.
Η μέθοδος BIA πολλαπλών συχνοτήτων μετράει το σπλαχνικό και υποδόριο λίπος.

Δερματοπτυχομετρία με δερματοπτυχόμετρο Harpenden
Η μέτρηση των δερματοπτυχών είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μέθοδος έμμεσης εκτίμησης λιπώδους μάζας. Το δερματοπτυχόμετρο μετρά το πάχος των δερματοπτυχών ώστε να εκτιμηθεί το συνολικό σωματικό λίπος του ατόμου. Συγκεκριμένα, οι μετρήσεις παρέχουν μια εικόνα των αποθεμάτων υποδόριου λίπους και βοηθούν στην εκτίμηση και αξιολόγηση του ποσοστού του συνολικού λίπους. Χρησιμοποιούνται σε κλινικά περιστατικά, σε υγιείς πελάτες αλλά και σε αθλητές, με σκοπό την ακριβή αξιολόγηση της σύνθεσης του σώματος, η οποία προσφέρει πληροφορίες για βέλτιστη αθλητική απόδοση. Το τελικό αποτέλεσμα επιτρέπει την αξιολόγηση προόδου αναφορικά με τη σύσταση του σώματος του πελάτη, και τη σύγκρισή του με τον υπόλοιπο πληθυσμό, ανάλογα το φύλο και την ηλικία του.

Σωματομετρία

Μέτρηση Βασικού μεταβολισμού με εξειδικευμένο εξοπλισμό μέσω της αναπνοής (RMR)

Υπολογισμός Δεικτών υγείας (Δείκτης Μάζας σώματος, Δείκτης Υποσιστισμού, Δείκτης Σαρκοπενίας, Δείκτης Οιδήματος)