Ομελέτα στον φούρνο

Ομελέτα στον φούρνο: Υλικά για 1 μερίδα 

  • 1 αυγό
  • 2 ασπράδια
  • λαχανικά 100 γρ. (πχ. πιπεριές, μανιτάρια, ντοματίνια),
  • ½ φλιτζάνι γάλα 1,5% σε λιπαρά
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο στην ομελέτα
  • 1 μικρή πατάτα «τύπου τηγανητή» στον φούρνο ή ½ φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Κόβουμε την πατάτα σε λεπτές φέτες και την βάζουμε στο φούρνο με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσει.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε πυρεξάκι και ανακατεύουμε.
  4. Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να σφίξει η ομελέτα.
  5. Αφαιρούμε από το πυρέξ και σερβίρουμε ζεστή.
Θρεπτική ανάλυση ανά ομελέτα στον φούρνο

Ενέργεια: 330 (kcal)
Υδατάνθρακες: 26 γρ.
Πρωτεΐνη: 24 γρ.
Λιπαρά: 16 γρ.